Stichting Regionale Dierenambulance Haarlem e.o. Haarlemmermeer

 

 

 Alarmnummer

023-533 43 23

klik om te bellen !

Willem Pijperstraat 13

2033 RA Haarlem

Regionale Dierenambulance Haarlem e.o.

Telefoon: 023 533 43 23

 klik op het tel.nr. om direct te bellen!

Eerste hulp

Onze voornaamste taak is natuurlijk het verlenen van eerste hulp, zowel aan zwerf- als aan huisdieren.

Dierenambulance

In de loop der jaren zijn onze dierenambulances een bekende verschijning in het dagelijkse straatbeeld geworden. Maar wat speelt er zich nu eigenlijk af binnen die wagens? Wat voor werk verrichten de talrijke vrijwilligers zo al?

Om hier een antwoord op te geven leek het ons een goed idee om het werkterrein van de Regionale Dieren Ambulance eens nader onder de loep te nemen.

Eerste hulp:

Onze voornaamste taak is natuurlijk het verlenen van eerste hulp, zowel aan zwerf- als aan huisdieren. Bij een verkeersongeval of een ongelukje in huis vervoeren wij het gewonde dier naar de dierenarts, en ook bij acute ziekte zijn wij snel ter plaatse. Niet alleen als het om honden of katten gaat verlenen wij assistentie, maar ook wanneer het handelt om een zieke hamster, vogel of schildpad staan wij paraat.

Voor eerste hulp ter plaatse berekenen wij een vergoeding, tenzij het gewonde dier een zwerfdier of een in het wild levend dier is. In dat geval is onze hulp gratis en zorgen wij tevens voor een goede opvang naderhand. Voor alle duidelijkheid: wij hebben géén opvang voor dieren.

Wij kunnen dan ook geen huisdieren, die niet langer gewenst zijn, opnemen. Voor vee (hoefdieren, pluimvee) kan op ons enkel een beroep gedaan worden ter assistentie van de voor deze dieren aangewezen wettelijke instanties (politie, rijkswaterstaat, brandweer, staatsbosbeheer). Onze materialen en kennis zijn niet geschikt voor het helpen van deze dieren.

Mocht u een situatie tegenkomen waarbij deze dieren blijkbaar hulp nodig hebben kunt u dit aan de politie melden. Zij zullen dan de noodzakelijke stappen ondernemen. Hulp aan vossen en herten mogen wij van de provincie NIET verlenen. Ook niet als ze gewond of dood zijn. Hiervoor kunt u de politie inschakelen op nummer 0900-8844.

Overleden dieren:

Mocht een dier overleden zijn kunt u ook een beroep op ons doen. Als het uw huisdier betreft, dan zijn er verschillende mogelijkheden om hier afscheid van te nemen. Wij informeren u hier graag over. Als het een huisdier betreft dat niet van u is, dan halen we die op en doen ons best om de eigenaar te achterhalen. Mocht het geen huisdier betreffen, ook dan komen we om het op te halen en op een nette manier verder te verwerken. U hoeft er niet mee te blijven zitten.

Speciale ritten op bestelling:

Een andere service van de dierenambulance behelst de speciale ritten op bestelling. Tegen betaling brengen wij u met uw huisdier naar de dierenarts en ook weer terug naar huis. Deze service biedt uitkomst wanneer u of uw huisdier slecht ter been is. In zo’n geval assisteren wij graag tegen een vaste vergoeding. Ons werkgebied is verdeeld in drie regio’s. Welke gemeentes dit betreft vindt u hieronder.

Regio 1: Aerdenhout, Badhoevedorp, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Boesingheliede, Cruquius, Haarlem, Haarlemmerliede, Halfweg, Heemstede, Lijnden, Nieuwe Brug, Overveen, Penningsveer, Spaarndam, Vinkebrug, Vogelenzang, Vijfhuizen, Zandvoort en Zwanenburg.

Regio 2: Aalsmeerderbrug, Beinsdorp, Hillegom, De Hoek, Hoofddorp, Nieuw Vennep, Nieuwe Meer, Oude Meer, Rijsenhout, Rozenburg (NH), Schiphol/rijk, De Zilk en Zwaanshoek.

Regio 3: Abbenes, Buitenkaag, Burgerveen, Huigsloot, ’t Kabel, Leimuiderbrug, Lisserbroek, Vredenburg en Weteringbrug.

Prijzen: De prijzen voor genoemde regio’s zijn resp. € 25,= € 30,= en € 35,=. Voor ritten buiten onze regio gelden de volgende tarieven: Amstelveen en Velserbroek en IJmuiden € 40,= Amsterdam, Noordwijk en Noordwijkerhout € 50,= Utrecht € 75,= Betalingen contant of via de pin.