Stichting Regionale Dierenambulance Haarlem e.o. Haarlemmermeer

 

 

 Alarmnummer

023-533 43 23

klik om te bellen !

Willem Pijperstraat 13

2033 RA Haarlem

Regionale Dierenambulance Haarlem e.o.

Telefoon: 023 533 43 23

 klik op het tel.nr. om direct te bellen!

Eerste hulp

Onze voornaamste taak is natuurlijk het verlenen van eerste hulp, zowel aan zwerf- als aan huisdieren.

Chippen

Bij de Regionale Dierenambulance Haarlem kost het chippen inclusief registratie bij de databank van Petbase  25,= euro.

Wij hebben hiervoor een voorraad chips.  Neem bij het chippen s.v.p. het dierenpaspoort of entingsboekje mee. Dan wordt daar het chipnummer in vermeld. Als u nog geen entingsboekje heeft, dan kunt u die bij ons verkrijgen voor 10,= euro.

Het chippen gebeurt op onze locatie. Dieren thuis chippen is voor ons helaas niet mogelijk.

Voor een kleine vergoeding (12,50 euro) kunt u ook een bestaand chipnummer van uw huisdier via ons laten registreren bij de databank van PetBase.

Bel vrijblijvend voor een afspraak 023-536 34 76

Jaarlijks lopen in Nederland honderden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen via de dierenambulance in asielen terecht. Voor dieren die niet zijn geïdentificeerd en niet in een databank zijn geregistreerd is het vrijwel onmogelijk de eigenaren te vinden! Een halsbandje met een adreskokertje lijkt een goede oplossing, maar helaas kan dit relatief gemakkelijk verloren gaan, vooral tijdens de avontuurlijke tochten die uw huisdier soms maakt!

Tegenwoordig is er een unieke identificatie methode: de elektronische chip. Vanwege de lange naam wordt het elektronisch identificeren ook wel “chippen” genoemd. Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen, unieke code. De chip is kleiner dan een eurocent, maar voor u en uw huisdier goud waard!

Elektronische identificatie voor gezelschapsdieren heeft grote voordelen. Genoemd kunnen worden:

  • wereldwijd unieke identificatiecode

  • diervriendelijk

  • onbeperkte levensduur van de chip, daardoor levenslange identificatie

  • eenvoudig in het gebruik

  • geschikt voor vrijwel alle diersoorten

  • kan al op jonge leeftijd worden toegepast

  • fraudebestendig: de code kan nooit worden gewist of veranderd

  • niet ontsierend (onzichtbaar)

Het alleen laten plaatsen van een chip is geen garantie dat de dierenambulances en asielen u als eigenaar ook weten te vinden. U moet er namelijk zelf voor zorg dragen dat de geregistreerde gegevens ook actueel zijn. Bij aanschaf van het dier en/of het laten chippen moet u uw gegevens indienen. En misschien net zo belangrijk: niet vergeten een adreswijziging of gewijzigd telefoonnummer te melden bij de chipregistratie. Velen hebben tegenwoordig alleen nog een mobiel nummer, dat veel vaker kan wijzigen dan een vast nummer.